Matthäus Passion J.S. Bach ~ via Zoom

Ik merk het in de pastorale contacten: De beleving van de Veertigdagentijd, het op weg zijn naar Goede Vrijdag en Pasen, blijft wat achter nu onze kerk – Alexanderkerk aan de Springerstraat in Rotterdam – nog steeds gesloten is voor diverse activiteiten in verband met corona. Geen Paasconcerten of avonden over kunst of films die het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus voor het voetlicht zetten; geen vespers of sobere maaltijden op de maandagen.

We missen het. Daarom leek het mij aardig om samen met toonkunstenaar, Bach-kenner en groot Bach-liefhebber Arjan Breukhoven een avond te organiseren over het meesterwerk van Johann Sebastian Bach, de Matthäus Passion. De avond zelf zal gaan over het leven en werk van Bach en uiteraard duiken we dieper in de achtergronden van deze compositie. Met enkele videofragmenten passeren opvallende zaken de revue.

Dit alles kun je volgen via Zoom op woensdag 24 maart van 20.00u tot ongeveer 21.15u. De virtuele zaal is open vanaf 19.45u. Ik houd een korte inleiding over het lijdensevangelie dat je kunt vinden in de Bijbel in Matteüs 26 en 27. Arjan neemt daarna het stokje over.

Deelname is gratis en jij kunt er dus ook bij zijn. Let op: We kunnen met maximaal 100 personen via Zoom aanwezig, wie het eerst komt …

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij, ds. Robert-Jan van Amstel op via predikant@amstel4.nl Ik ben de predikant van de Alexanderkerk. Bij mij kun je ook het Zoom-adres opvragen om die avond in te loggen.

Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here