Event details
Date: 6 december 2020
Location: Locatie wordt later bekend gemaakt
Website: http://www.rozevieringenrotterdam.com

Kom langs en vier mee!

Maak kennis met Roze Vieringen Rotterdam voor holebi’s en transgenders van alle leeftijden. Na elke viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De Initiatiefgroep Roze Vieringen organiseert in Rotterdam vier keer per jaar een viering waar LHBTi’ers geen uitzondering zijn maar de regel. Wij doen dit samen met andere Rotterdamse kerken en organisaties omdat wij geloven in een inclusieve kerk en samenleving. Helaas is dat nog niet in alle kerken zo. Daarom zijn wij ook een vluchtheuvel, kerkelijke hub en vrijplaats voor LHBTi’ers die op zoek zijn naar een moment van bezinning en spiritualiteit vanuit het LHBTi perspectief.

Wij zijn geen kerkgenootschap. Rotterdam biedt voldoende kerken waar je als LHBTi van harte welkom bent voor een wekelijkse viering. Zie www.wijdekerk.nl voor deze kerken in Rotterdam.
De Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam heeft een netwerk aan voorgangers en werkt samen met een aantal Rotterdamse kerken en organisaties, die om beurten de oecumenische vieringen leiden en organiseren. Inhoudelijk bestaan de vieringen uit een viering van woord en gebed en/of van schrift en tafel. De vorm is elke keer wisselend. Gezien de diverse achtergronden van de verschillende werkgroep leden en van de bezoekers, wordt er uit diverse christelijke tradities geput. De vieringen trekken zo’n dertig belangstellenden per keer vanuit zeer uiteenlopende kerkelijke achtergronden. Deels mensen die wel actief zijn in hun eigen kerk, maar ook velen, die al jaren geen kerk meer van binnen hebben gezien.


Search
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here